Korte update scootmobielnieuws begin mei 2008

Zo met de start van de maand Mei nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Schuine stoepen en rotondes, voor veel mensen met een scootmobiel zijn ze een crime. De Stichting Gehandicaptenplatform Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer en Veilig Verkeer Nederland houden vandaag in Kaatsheuvel een cursus voor mensen die zich nog wat onzeker voelen op de scootmobiel.

Foto Veilig rijden op een scootmobiel– Een slalom maken om obstakels te ontwijken, achteruit de bocht om en een kleine hellingproef. Dit waren gisteren enkele onderdelen van het praktijkgedeelte voor scootmobielrijders, dat voor de eerste keer werd gehouden voor Zundertse gebruikers in en rond de grote tent achter Stuyvesant.

– Mensen die gebruik maken van een scootmobiel, kunnen niet op een veilige manier bij de loketten van de gemeente Berkelland in het Raedhuys in Neede komen.De gemeente Berkelland vindt het ‘erg vervelend’ dat mindervaliden in een scootmobiel niet bij het gemeentelijke zorgloket in Neede kunnen komen. Helaas is er niets aan te doen, schrijft het college in antwoord op vragen van de lokale D66-fractie.

Foto Julius Gartler (1968-2008)– Een graffitikunstenaar met spierdystrofie: Julius Gartler. Die ziekte beïnvloedde misschien wel hoe hij werkte. Maar niet z’n boodschap. De ziekte veranderde zijn werk. Op straat graffitikunst maken, over hekken klimmend naar nog maagdelijke muren, dat was er niet meer bij. Nu hij geen pure graffiteur meer was, veranderde hij ook zijn alias. ‘Jaiy’ veranderde in ‘The Chairman’ een poging ironisch te doen over zijn scootmobiel.

– Het is eens wat anders dan de groepen fietsers of motorrijders op een dijk: woensdag kwamen een kleine veertig scootmobielgebruikers samen in Doesburg voor een toertocht van zo’n twintig kilometer over onder meer de dijk langs de IJssel.

– OV Taxigebruikster Gerrie Russon (54) is verbijsterd over het idee van de provincie om de scootmobiel in de OV Taxi voor korte afstanden te verbieden. Net als belangenvereniging Zorgbelang Noord-Holland. Om de taxi’s stipter te laten rijden, is het idee van de provincie Noord-Holland om de scootmobiel voor korte afstanden te verbieden.

Foto Scootmobiel geplet door vrachtwagen– Rotterdamse Johanna Spits (71) zit er ontspannen bij. De blauwe driewieler werd vrijwel geplet door het rechtervoorwiel van een vrachtwagen, die op de hoek van de Proveniersstraat en de Schiekade tot stilstand is gekomen. Stuur verbogen, accu eraf, banden lek – alleen de zwarte zetel én de bestuurder zijn onbeschadigd uit de strijd gekomen.

– De Partij van de Arbeid wil dat in Oldenzaal in alle nog te bouwen appartementencomplexen rekening wordt gehouden met voldoende stallings- en oplaadruimte voor scootmobielen. Volgens fractieleider J. Meijer mankeert het in veel appartementencomplexen waar ouderen wonen aan voldoende faciliteiten voor scootmobielers.

– Inwoners van Voerendaal die in 2007 hulp bij het huishouden hebben ontvangen, beoordelen dit met het rapportcijfer 8,3. Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 inwoners. 85 procent van de respondenten is (zeer) tevreden over de keuzemogelijkheden tussen de aanbieders en ruim 90 procent is tevreden over de medewerkers die de hulp in de huishouding leveren. 95 procent geeft aan dat de ondersteuning voldoet aan de verwachtingen.

– Het is geen examen, maar eerder een test, waarbij iedere deelnemer een certificaat ontvangt. Scootmobielers uit de gemeente Lochem kunnen op woensdag 14 mei in Gorssel laten testen of ze het rijden met hun vervoermiddel voldoende onder de knie hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *