Korte update scootmobielnieuws begin maart 2011

Zo met de start van de maand maart nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een 67-jarige man uit Eindhoven is vrijdagavond rond zeven uur aangereden door een 50-jarige automobilist op de kruising van de Hagenkampweg Noord, de Karel de Grotelaan en de Mecklenburgstraat.
Hij reed in zijn scootmobiel en raakte zwaargewond. Zo brak de man zijn benen en liep hij hersenletsel op. Het slachtoffer is overgebracht naar het Maximá Medisch Centrum in Veldhoven. Ook de traumahelikopter was ter plaatse. Van de scootmobiel is niets meer over.

– De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag groots uitgerukt naar de Lorentzstraat in Zandvoort. Om even voor half een kwam er op de meldkamer de melding binnen dat er brand zou woeden in de flat. Binnen enkele minuten waren diverse brandweerwagens, politieauto’s en ambulances met spoed onderweg naar de Lorentzstraat.
Bij aankomst bleek de brand in de hal te woeden waar een scootmobiel in brand was gevlogen. Brandweermannen hebben de scootmobiel geblust en naar buiten gesleept. Door de brand was een flinke rookontwikkeling ontstaan. De bewoners konden in hun woning blijven en hoefden niet geëvacueerd te worden.

– Vóór de hoofdingang van een van de woontorentjes aan de Klaverweide is recent een oprit gemaakt voor rolstoelers en gebruikers van een scootmobiel.

– Er gaat een brief van het college naar alle gebruikers van een scootmobiel die onlangs hun voertuig hebben ingeleverd.
Daarin wordt hen een persoonlijk gesprek aangeboden waarin uitleg wordt gegeven over de nieuwe eigen bijdrage die wordt verlangd van scootmobielgebruikers.
Onlangs trokken de fracties van de PvdA en Trots op Nederland aan de bel. Net als eerder de SP al constateerde, had een brief van de gemeente aan de scootmobielgebruikers veel onrust veroorzaakt.

– De SP roept alle scootmobielgebruikers in Breda op om donderdag naar het Stadskantoor te komen in de Claudius Prinsenlaan.

– Bintwerk, afd. Welzijn Ouderen zoekt vrijwilligers uit de gemeente Heerde, die samen een toertocht willen organiseren voor mensen met een scootmobiel of elektrische rolstoel. U wordt gevraagd voor taken als uitzetten van de route, begeleiden van deelnemers, technische verzorging, EHBO, promotie e.d.

– In één vloeiende beweging knipte de heer Stipdonk, bewoner van Veenstaete, het lint door. Met deze actie opende hij symbolisch 20 laad- en stalpunten, die woningcorporatie Westhoek Wonen onlangs heeft aangebracht in drie seniorengebouwen in Mijdrecht en Wilnis. Gebruikers van een scootmobiel kunnen hier een eigen plek huren en gebruik maken van een eigen elektrapunt.
Op verzoek van de Huurdersvereniging Bewonersraad, diverse bewonerscommissies en individuele huurders heeft Westhoek Wonen 20 laad- en stalpunten voor scootmobiels aangebracht in drie seniorencomplexen. Zo beschikt het seniorgebouw Veenstaete in Mijdrecht nu over 14 laad- en zes stalpunten en zijn er scootmobielpunten gerealiseerd in twee complexen aan de Burgemeester Padmosweg in Wilnis en de Helmstraat in Mijdrecht.
Bovendien voerde Westhoek Wonen binnenwerkzaamheden uit in Veenstaete. De afronding van alle werkzaamheden was reden voor een klein feestje in het gebouw Veenstaete.

– Een kleine twintig bestuurders van een scootmobiel gaven vanochtend gehoor aan een oproep van de SP om actie te voeren tegen de introductie van een eigen bijdrage.

– De woede over de eigen bijdrage voor vervoermiddelen als scootmobiel en driewielfiets is nog niet geluwd. Op 10 maart trekken zeker zestig mindervaliden naar het gemeentehuis in Purmerend om te protesteren tijdens de raadscommissie samenleving.

– De SP maakt zich zorgen over de invoering van de eigen bijdrage voor het gebruik van een scootmobiel in de gemeente Breda. Een aantal scootmobielrijders verzamelde zich voor het stadskantoor en trok de aandacht met een toeterprotest.

– Inwoners van Bergen op Zoom die gehandicapt of chronisch ziek zijn en ondersteuning nodig hebben, gaan daarvoor in de toekomst een eigen bijdrage betalen.

– Driekwart van de ongeveer 220.0000 gebruikers van een scootmobiel in Nederland rijdt rond op kosten van de belastingbetaler. Steeds meer gemeenten willen eigen bijdrage heffen.

– Bij een ongeval met een scootmobiel op de Laan van Blois in Beverwijk is maandagochtend de opzittende gewond geraakt. De bestuurster reed rond elf uur over het trottoir ter hoogte van het Seringenhof, toen de scootmobiel plotseling omsloeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *