Korte update scootmobielnieuws begin juni 2010

Zo met de start van de maand juni nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Een 65-jarige Rotterdammer is zondag in Rhoon overleden nadat hij met zijn scootmobiel in een vijver was terecht gekomen. Een buurtbewoner belde de politie met de mededeling dat er een man in het water lag. Dat meldde de politie zondag.

– Vanaf heden kunnen inwoners en bezoekers hun elektrische fiets en scootmobiel gratis opladen bij het nieuwe oplaadpunt op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk. Bezoekers van het centrum en de markt kunnen boodschappen doen terwijl de fiets of scootmobiel wordt bijgeladen.

– De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) organiseert ook dit jaar weer een scootmobieltocht. Dit keer door de polder van Eemnes. Inschrijven kan tot 1 juni.

– Een 79-jarige vrouw uit Heeswijk-Dinther is dinsdag in de Raadhuisstraat overleden nadat zij op haar scootmobiel onwel geworden was.

– Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil dat alle bestuurders van een scootmobiel een verplichte rijopleiding krijgen bij aflevering van het voertuig.

– De gemeente Oldebroek, woningcorporatie deltaWonen, zorgorganisaties Icare, Viattence, Careander en Stichting Welzijn Ouderen werken al jaren samen onder het motto ‘Thuis in Wezep’ om de sociale omstandigheden te verbeteren voor mensen die met ondersteuning thuis willen blijven wonen.

– Onder leiding van Veilig Verkeer Nederland hebben tien scootmobiel gebruikers in Vaassen een theorie les gekregen van ongeveer een uur. Daarna ging men de straat op om een toertocht te maken.

– Oefenen in een scootmobiel is geen overbodige luxe. Dat vindt secretaris Rien van Aert van het Roosendaals Gehandicapten Platform (Rogep). Er gebeuren verhoudingsgewijs te veel onnodige ongelukken.

– Wie een scootmobiel bezit maar er niet of nauwelijks mee rijdt (of mee durft te rijden), kan binnenkort in Epe of Vaassen deelnemen aan een opfriscursus.

– Rondom de brandweerkazerne in Veghel werd donderdag druk geoefend. Deze keer niet door de brandweer, maar door 32 mensen met een scootmobiel. In het kader van Scootmobielproject van werkgroep Ouderen, Gehandicapten en Verkeer verrichtten zij diverse praktijkhandelingen, waaronder bijzondere verrichtingen als de hellingproef, het bochtje achteruit en de slalom. Zelfs burgemeester Adema kwam langs en waagde zich aan een ritje.

– Een Britse vrouw moet van de rechter ruim 13.000 pond betalen, nadat zij een medewerker van een supermarkt had aangereden. De 61-jarige Britse Gloria Brown is door een rechtbank veroordeeld tot een geldstraf van 13.110 pond (ruim 15.000 euro) wegens het veroorzaken van een scootmobielongeluk.

– De gemeente Zeist en Veilig Verkeer Nederland bieden samen een training aan voor gebruikers van een scootmobiel. Tijdens de training oefenen de deelnemers alledaagse verkeerssituaties en bijzondere verrichtingen, zoals de stoep oprijden of inparkeren.

– Een bestuurster van een scootmobiel maakte donderdagmiddag op de Nieuwe Zijds Burgwal in Monnickendam een stuurfoutje en belandde tegen een geparkeerde auto.

– Gehandicapten in Delft worden in hun dagelijks leven ernstig beperkt door alle werkzaamheden in de stad. Dit zegt de Organisatie voor Gehandicapten Delft (OGD).

– Elke gemeente zou scootmobiel cursussen moeten aanbieden volgens de ChristenUnie. Donderdag namen op het Plein in Den Haag enkele kandidaat Kamerleden plaats op een scootmobiel en legden een parcours af dat was uitgezet door Veilig Verkeer Nederland om te ervaren welke obstakels ouderen tegenkomen in het verkeer.

– Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas heeft voor donderdag 10 juni een theoriecursus voor (aanstaande) bestuurders van een scootmobiel georganiseerd. De aanvang is 14:00 uur maar deelnemers wordt vriendelijke verzocht een kwartier van te voren aanwezig te zijn.

– Vorige week was er in en rond theater Junushoff een gratis scootmobielcursus. Deze cursus was bedoeld voor scootmobielbezitters die behoefte hadden aan een opfriscursus, en voor degenen die er een hebben aangevraagd en wilden leren hoe ermee om te gaan.

– Wageningse scootmobielgebruikers volgen op donderdag 20 en vrijdag 21 mei in en rond theater Junushoff een gratis scootmobielcursus. Wethouder Stella Efdé opent het praktijkgedeelte van de cursus op vrijdag 21 mei om 9:00 uur op het Junushoff plein.

– De Terp was woensdag 12 mei het decor van de Scootmobieldag. Deze werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen, KRV, DSV, Platform gehandicapten en Seniorenadviesraad Katwijk.

– Het Servicepunt Wezep in het dorpshuis is woensdag 26 mei geopend door burgemeester Wim Zielhuis van de gemeente Oldebroek. Het servicepunt wil inwoners van Wezep ondersteunen om zo lang mogelijk in hun eigen huis, in de vertrouwde omgeving te blijven wonen en mee te blijven doen in de samenleving.

– De cursus is georganiseerd door het Platform Gehandicapten Leerdam, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en de gemeente Leerdam. Het gebruik van een scootmobiel is niet aan voorwaarden gebonden je hebt er geen rijbewijs voor nodig.

– Op vrijdag 28 mei 2010 wordt de nieuwste trainingsfaciliteit in de tuin bij woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen geopend: het scootmobiel-oefenpad. Dit oefenpad is onderdeel van het unieke revalidatieconcept van Zorggroep Solis.

– Reizen is voor veel mensen gewoon. Voor Robert Lotman (54) niet, hij is door artrose beperkt in zijn mobiliteit. De Zaandijker gebruikt ruim tien jaar een scootmobiel waarmee hij zijn dagelijkse ritjes maakt of hij gaat als vogelspotter de polders in. Een bijzondere reis van drie weken is gepland langs het IJsselmeer met zijn vervoermiddel. Jeroen Breidenbach (18) rijdt per fiets mee.

– Het hebben van een mooi gekleurde drie- of vierwieler staat niet voor iedere oudere of mindervalide gelijk aan een ‘mobieler’ bestaan. Nog steeds laten veel eigenaren van een scootmobiel hem gewoon in de schuur of garage staan. Angst om zich in het verkeer te begeven, of onbekendheid met de mogelijkheden van zo’n elektronisch hulpmiddel, liggen daar voornamelijk aan ten grondslag.

– Een bestuurder van een scootmobiel is vrijdagochtend bij het winkelcentrum in Hoogezand tegen een openstaande laadklep van een lossende vrachtwagen gebotst.

1 thought on “Korte update scootmobielnieuws begin juni 2010”

  1. OPLAADPUNTEN:
    De behoefte om elektrische fietsen onderweg op te laden kan ik begrijpen. Overigens diverse instanties maken reclame voor zogenaamde scootmobiel- oplaadpunten. Zal wel te maken hebben met subsidies.
    De scootmobielrijder zal dus een oplader bij zich moeten hebben, vervolgens moet hij uren wachten voordat de scootmobiel geladen is. Slechts een enkele scootmobiel beschikt over een ingebouwde acculader. Technisch is het voor een scootmobiel niet mogelijk. Gemeenten: zorg dat scootmobielen geleverd worden met zwaardere accu’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *