Korte update scootmobielnieuws begin januari 2009

Zo met de start van de maand januari nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

Foto Scootmobiel niet welkom op Let de Stigterpad– Paaltjessluizen vergallen het plezier van de fietsers op het Let de Stigterpad en ze vormen een onoverkomelijke barrière voor scootmobiels.

– De rechtszaak tegen twee jonge vrouwen die worden verdacht van drie tasjesroven op één dag in de Hoeksche Waard, is opnieuw uitgesteld.
De driedubbele tasjesroof had al twee jaar geleden plaats. Onder andere een 75-jarig slachtoffer reed in een scootmobiel toen twee vrouwen op een scooter naast haar kwamen rijden en haar tas uit het mandje gristen.

Foto Altijd met scootmobiel de deur uit– Beperkt door de scootmobiel? Niet weten hoe dat voertuig mee te nemen als je per eigen auto de deur uit wilt? Een uitvinding uit Vortum-Mullem biedt uitkomst. Met de lift & go kan de beperkte burger altijd op stap.

– Zoetermeerders die een eigen bijdrage betalen voor een hulpmiddel, zoals een scootmobiel, gaan vanaf 1 maart mogelijk fors meer betalen.

Foto Straatevangelist Kox gaat onverstoorbaar door– Arnol Kox staat in Eindhoven bekend als de onverstoorbare, oorverdovende straatpredikant. Hij zit niet vaak binnen, is meestal op straat. Hij hoort bij het centrum van Eindhoven, net als de duiven die dankzij overvloedig voer om hem heen fladderen. Hij snort door het winkelcentrum op zijn met kruisen, beeldjes, tassen, touwtjes, poppetjes en posters volgehangen scootmobiel, rollende mantra’s schreeuwend.

– Gebruikers van een scootmobiel in Smallingerland krijgen een verkeerstraining aangeboden. In maart en april is er een cursus, ontwikkeld door de Stichting Verkeers Educatie Fryslân. De deelnemers krijgen les in verkeersregels, voertuigbeheersing en praktijksituaties.

– In de verslaafdenopvang van het Leger des Heils is een 44-jarige gehandicapte met scootmobiel en al omver gegooid en in elkaar geschopt door een medebewoner (51) omdat hij een shaggie bietste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *