Korte update scootmobielnieuws begin januari 2008

Zo begin Januari nog een selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen uit de maand December.

– In Genemuiden, Overijssel kunnen sinds 17 december scootmobielrijlessen gevolgd worden. En wel in het allereerste overdekte scootmobieltrainingscentrum van Nederland.

– Zorgverzekeraars en gemeenten zijn veel terughoudender en bureaucratischer geworden bij het verstrekken van hulpmiddelen als scootmobielen en aangepaste bedden.

– De scootmobiel van de 83-jarige mevrouw Le Mat uit Houten is terecht. De politie die afgelopen week nog meldde het verdwenen voertuig te willen opsporen, blijkt zelf opdracht te hebben gegeven de gestrande scootmobiel van de weg te halen.

– Senioren in de het Noord-Hollandse IJmond zijn gedupeerd door hangjongeren. Die hebben het voorzien op hun boosters, een bepaald type scootmobiel. De jongeren gaan ermee vandoor. Ook bij de politie is het probleem bekend.

– Een prostituee ‘met dik postuur’ sloeg een invalide Arnhemmer afgelopen juli van zijn scootmobiel op de tippelzone aan de Oude Veerweg. Ook beroofde ze de man van 175 euro.

– De gemeente Gouda wil weten waar inwoners met een handicap tegen aan lopen. Veel mensen worden door de gemeente geholpen aan bijvoorbeeld een scootmobiel of rolstoel. Door het onderzoek wil de gemeente graag weten waar verbetering nodig is.

– Het CDA in Enschede wil dat ouderen beter worden voorgelicht over het bestaan van een wegenwacht voor scootmobielen. Een scootmobiel laat het gemiddeld één keer per jaar afweten met name door een lekke band of een kapotte accu.

– Een medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is uitgereikt aan mevrouw Feenstra uit Menaldum. Zij redde de heer Stellingwerf die met zijn scootmobiel te water was geraakt.

– De scootmobiel op Texel stijgt enorm in populariteit. De afgelopen 5 jaar is het aantal met 400 procent toegenomen. Reden hiervoor is de sterk toenemende vergrijzing. De raad heeft in september 2006 het besluit genomen om voor alle WMO-voorzieningen een inkomenstoets in te voeren. Hoe hoger het inkomen, des te hoger de eigen bijdrage. Voor de scootmobielen wordt in de toekomst ook een eigen bijdrage gevraagd.

– De gemeente Etten-Leur is volgend jaar zo’n 4,7 miljoen kwijt aan vergoedingen uit de WMO. De geplande WMO-uitgaven voor zaken die voorheen onder de WVG vielen (zoals een scootmobiel) bedragen volgend jaar twee miljoen euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *