Korte update scootmobielnieuws begin februari 2009

Zo met de start van de maand februari nog een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– De inwoners/werknemer/scholieren van Leidschendam Oud-Zuid willen een lift aan de opgang Westvlietweg van station Leidschendam-Voorburg.
Dit om de toegankelijkheid te verbeteren voor: bewoners/bezoekers met een functie beperking, ouderen afhankelijk van rollator/scootmobiel en ouders met kleine kinderen met buggy/kinderwagen.

Na val niet mee met ambulance– Ambulancepersoneel nam zaterdagmiddag Apeldoorner Jaap ten Pas (74) niet mee met de ziekenwagen. Hij had bij een val met zijn scootmobiel aan het Ibisplein dichtbij huis een heup gebroken. Pas acht uur later werd hij alsnog vervoerd en de volgende dag geopereerd.
De ambulancedienst Noord- en Oost-Gelderland van Connexxion gaat onderzoeken wat er fout is gegaan bij de behandeling van een 74-jarige Apeldoorner.

– Het praktijkexamen voor brom- en snorfietsers en brommobielen wordt naar verwachting op 1 januari 2010 ingevoerd. Zo laat minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat maandag 19 januari in een brief aan de Tweede Kamer weten.
Voor het rijden met een scootmobiel (gehandicaptenvoertuig) verandert er niets in de regelgeving.

– Op donderdag 22 januari wordt in gemeenschapscentrum ‘t Huiken door de gemeente Elburg een middag georganiseerd in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Het doel dat de gemeente Elburg nastreeft met de organisatie van deze middag is dat zij actief de Wmo-gerechtigden en geïnteresseerde burgers op de hoogte brengt van de ontwikkelingen binnen de Wmo die gericht zijn op individuele voorzieningen. U kunt daarbij denken aan een scootmobiel, een rolstoel, een douchezitje of de regiotaxi.

– Voor de overval op een vrouw en een snackbar is tegen een drugsverslaafde man uit Enschede een celstraf van 4 jaar geëist waarvan 8 maanden voorwaardelijk.
De man overviel in oktober vorig jaar een vrouw met een scootmobiel, nadat hij haar tot in de parkeergarage van haar appartement had achtervolgd. Daar heeft hij de scootmobiel omgeduwd en haar handtas met geweld geroofd. De vrouw hield aan de overval zware kneuzingen over. De man werd later op de dag aangehouden, nadat hij samen met een vriend een snackbar had overvallen.

 CDA: elektrische fiets opnemen in pakket chronisch zieken– Een elektrische fiets is voor veel chronisch zieken een uitkomst. Het is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de scootmobiel. In verschillende gemeenten is het mogelijk een elektrische fiets aan te schaffen met financiële steun vanuit de WMO. CDA-raadslid Wil Vonk pleit ervoor het voorzieningenpakket van de gemeente voor chronisch zieken uit te breiden.

– Etten-Leurenaren met een scootmobiel krijgen hun eigen bijdrage van ongeveer 350 euro terug van de gemeente.

– Een 83-jarige bewoner van het verzorgingshuis Bernissesteijn in Zuidland is gistermiddag gewond geraakt, nadat hij met zijn scootmobiel bijna in de sloot bij de Beeldsweg in Zuidland terecht was gekomen.

– De 82-jarige Zwijndrechtenaar, die sinds vrijdagavond wordt vermist, is nog altijd niet terecht. De man vertrok vrijdagavond met zijn blauwe scootmobiel bij een flat aan De Werf in Zwijndrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *