Korte update scootmobielnieuws begin augustus 2008

Zo met de start van de maand augustus een nieuwe selectie van interessante nieuwsberichten en artikelen over scootmobielen.

– Zaterdag 21 juni 2008 vond de vijfde Nationale Scootmobieldag in Deventer plaats. Dit evenement werd georganiseerd door de Gehandicaptenraad Deventer en omstreken.

– De Gemeente Almelo scoort in het algemeen goed met de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoekdoor bureau SGBO.

– De Stadsregiotaxi moet veel meer worden toegesneden op het vervoeren van ouderen en gehandicapten. Dat stelt het PlatformGehandicaptenbeleid Nijmegen, een adviesorgaan van burgemeester en wethouders in een brief aan het Nijmeegse college.

– Twee bejaarde dames in een scootmobiel hebben het personeel van een supermarkt in het Britse Crawly geshockeerd. “Ze ramden elkaar als bezetenen, alsof ze in een botsauto zaten.”

– Het ziet ernaar uit dat Almeerders met een scootmobiel hun eigen bijdrage van 450 euro terugkrijgen van de gemeente. Dat is het gevolg van een uitspraak in Hoger Beroep over een soortgelijke bijdrage in Twente. Sinds 2006 moeten Almeerders die een scootmobiel willen, éénmalig 450 euro aan de gemeente betalen als besparingsbijdrage.

– Op verschillende plaatsen in het dorp Bergambacht zijn kortgeleden aanpassingen gedaan in het wegdek om de doorgang voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel te verbeteren.

– Veilig Verkeer Nederland organiseert in opdracht van de gemeenten in Parkstad Limburg, en in samenwerking met de gemeente Brunssum, een cursus voor scootmobielgebruikers. In Brunssum vindt de cursus plaats op woensdag 8 oktober 2008.

– Een stoepje oprijden zonder om te kiepen. Slalommen zonder obstakels te raken. Secuur achteruit inparkeren. Het waren maar enkele onderdelen van de Cursus Scootmobielrijden, die donderdag in Amersfoort van start ging.

– De Stichting Welzijn Ouderen in Lemelerveld heeft een scootmobieltocht opgezet.

– Er is in Zevenaar grote animo voor de cursus waarin geleerd wordt om goed en veilig scootmobiel te rijden. De inschrijftermijn is nog niet gesloten maar er hebben zich al teveel mensen aangemeld.

– Gids Henk Butink (65) wijst naar een opvallende gevelsteen in de Wilhelminastraat. Zijn gehoor bestaat uit tien personen op een scootmobiel. Ze volgen een kunstroute die speciaal voor deze doelgroep is uitgezet door Stichting De Baat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *