Geen scootmobiel-oplaadpunt voor ouderen Julsinghatehuis

Delfzijl 5 oktober 2011 – Ouderen in het van Julsinghatehuis in Delfzijl moeten het voorlopig doen zonder oplaadpunt voor hun scootmobiels.

De gemeente Delfzijl heeft de bouwaanvraag van zo’n oplaadpunt in een garagebox bij het tehuis afgewezen. De garagebox past volgens de gemeente niet binnen het bestemmingsplan en doet afbreuk aan het ontwerp van het gebouw. De scootmobiels binnen opladen mag weer niet niet van de brandweer vanwege de brandveiligheid. De directie van het tehuis gaat in beroep tegen het besluit van het Delfzijlster gemeentebestuur.

 

Bron: RTVNoord.nl

2 thoughts on “Geen scootmobiel-oplaadpunt voor ouderen Julsinghatehuis”

  1. Waar moeten de mensen nu hun scootmobiel opladen? Misschien met z’n allen overdag naar het gemeentehuis?
    Moeten we dan ook maar alle andere “brandgevaarlijke” apparaten de deur uit doen? TV, wasmachine, wasdroger, diepvriezer, koelkasten, magnetron enz. enz. Van alles heb je wel eens gehoord dat daardoor brand was uitgebroken door kortsluiting.

  2. Hannelore,

    Het is onbegrijpelijk dat de oplaadpunten in een gezamenlijke stalling er niet komen. De reden om opladen binnenshuis niet toe te staan door de brandweer heeft volgens mij niet zo zeer met brandgevaar van de scootmobielen te maken maar meer met het vrijhouden van vluchtwegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *