Etten-Leur: ‘We pakken niemand zijn scootmobiel af’

ETTEN-LEUR 20 oktober 2011 –  “We pakken niemand zijn scootmobiel af.” Dat zegt wethouder maatschappelijke zorg Theo Vaes. Het recht op een voorziening als een scootmobiel wordt vanaf 2012 gekoppeld aan de hoogte van het inkomen.

Zit je boven de inkomensgrens, dan vervalt het recht op een scootmobiel. Volgens de wethouder is de onrust die is ontstaan bij de 350 scootmobielgebruikers in Etten-Leur, niet terecht. Vaes: “Iedereen wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Als je je scootmobiel echt nodig hebt, dan kijken we naar het inkomen. Verdien je te veel, dan vragen we een eigen bijdrage. Dat staat ook in de brief die naar de scootmobielgebruikers is toegestuurd.”

John Jongenelis van de actiegroep ‘Ikwilmijnhulpmiddelterug’ twijfelt aan de uitspraak van de wethouder. Jongenelis: “In de brief staat helemaal niks over een eigen bijdrage. En op de website van de gemeente staat dat het recht op een scootmobiel vervalt als je boven de 34.878 euro zit.

Dat is ook wat je bij het Elz Loket te horen krijgt. Wij moeten de scootmobiel van mijn vrouw gewoon inleveren.” Theo Vaes was woensdagmiddag niet meer bereikbaar voor commentaar.

Bron: BNdeStem.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *