Deze zomer op vakantie met de scootmobiel!

Je bent 16 en je wil wat. Milieu is je ding, rondrijden is leuk. Geen smerige tweetakt tweewieler dus, beter elektrisch rijden.

Onvoorstelbaar maar het kan. Sla opa van z’n scootmobiel en hang er een caravan achter. Met een steady 5 mijl per uur toer je het hele land door.

Zou het de zon zijn? De warmte? Hoe komen mensen op dit soort ideeën? Het is niet eens een verlate 1 april grap maar een serieus project van de Britse Environmental Transport Association. Alles lijkt geoorloofd om mensen meer milieubewust op vakantie te laten gaan.

Een caravan voor achter de (elektrische) scootmobiel dus. Vederlicht en voorzien van een full-size (?!) bed, thee-zetter, bar en 19 inch flatscreen. Omgerekend moet de caravan ongeveer €6250,- kosten.
De ETA zelf ziet deze caravan als een kans voor de ‘minder-validen’ om toch het mooiste plekje in te pikken bij de bruiloft van Will en Kate. Ik vraag mij dan af hoe deze ‘minder-validen’ in hemelsnaam in de caravan komen. Erg ergonomisch verantwoord ziet het er niet uit.
Mocht je zonder prik komen te staan of een lekke band hebben dan biedt de ETA ook een wegenwacht-service aan. In het Verenigd Koninkrijk welteverstaan. Verwacht wordt dat je binnen 50km met lege batterijen staat.
Helaas bedraagt de topsnelheid van het karretje 6 mph (ongeveer 10km/u). Het lijkt mij anders ook een ideale hut om achter de in Nederland zo geliefde muesli-diesels te hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *