Beschonken man valt uit scootmobiel te Delft

Getuigen belden vrijdag 13 augustus om 23:45 uur de hulpdiensten toen zij op de Nieuwe Langendijk een man uit zijn scootmobiel hadden zien vallen.

De man, een 59-jarige Delftenaar, was kennelijk onder invloed van alcohol en weigerde zich door de GGD te laten nakijken. Toen de agenten hem wilden bekeuren voor openbare dronkenschap en om zijn rijbewijs vroegen, stak de man zijn middelvinger op en riep dat de agenten hem niet ‘zouden krijgen’.
Hierop hielden zij de man aan voor belediging en brachten hem naar de politiewagen. De man verzette zich hevig, probeerde de agenten te bespugen en dreigde één van de agenten neer te steken. Meerdere agenten waren nodig om de man onder controle te brengen.

Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal vanwege de belediging en kreeg bekeuringen voor openbare dronkenschap, het niet tonen van een legitimatiebewijs en de weigering zijn adres op te geven.
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Bron: Politie 15 augustus 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *