Beroving van mindervalide vrouw op de Schoener te Lelystad

Woensdag is een 76-jarige vrouw beroofd van haar tas. Vermoedelijk heeft de verdachte het slachtoffer op haar scootmobiel tijdens de weg naar huis gevolgd.

Op de Schoener 36 sloeg de berover toe en rukte de handtas met kracht van de arm van het slachtoffer. Hierop ging hij er direct vandoor in de richting van de doorgaande weg op de Schoener. De vrouw raakte niet gewond, maar bleef hevig geschrokken achter. Recherche Lelystad roept getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer reed even voor 12:00 uur in haar scootmobiel van het stadcentrum Lelystad richting de Schoener. Op haar route reed ze langs het ziekenhuis en vervolgde haar weg via de Tjalk in de richting van de Schoener. Ter hoogte van de splitsing van de wijken Tjalk/ Botter zag ze een negroïde man staan met een rode pet.

Het vermoeden bestaat dat deze man het slachtoffer richting de Schoener is gevolgd. Het slachtoffer herkende namelijk tijdens de beroving de dader als de persoon die ze eerder op de kruising Tjalk/Botter voorbij was gereden.

Bron: Politie 18 maart 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *