Bejaarde vrouw uit de Vecht gered te Breukelen

Een bejaarde vrouw raakte bij het maken van een scherpe bocht met haar scootmobiel te water. Een passerend meisje schoot haar vervolgens te hulp.

Rond 15:30 uur reed een 85-jarige vrouw uit Loenen aan de Vecht met haar scootmobiel over het Zandpad vanuit Breukelen in de richting van Maarssen. Toen zij een scherpe bocht maakte, viel zij uit haar scootmobiel en belandde in de Vecht. Haar scootmobiel bleef op het droge staan.

Meerdere passanten zagen het gebeuren. Een 16-jarig meisje (woonplaats onbekend) sprong vanaf de overkant te water en kwam de Loenense te hulp. Zij geleidde haar naar de kant, waarna de vrouw met de hulp van omstanders op het droge kon worden geholpen.

Zowel het slachtoffer als het meisje werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Het slachtoffer had water binnengekregen, was wel aanspreekbaar, maar werd voor onderzoek naar het Hofportziekenhuis in Woerden gebracht. Het meisje klaagde over erg veel spierpijn in haar rug en schouderbladen.
Volgens een ambulancebroeder waren dat pijnlijke spieren door de inspanningen die zij had moeten verrichten om het slachtoffer boven water te houden en naar de kant te brengen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Bron: Politie 15 april 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *