Aankoppelbare scootmobiel

De productprijs ging naar de aankoppelbare scootmobiel van Invacare. Hiermee maak je in een handomdraai van een gewone rolstoel een scootmobiel.

Aankoppelbare scootmobielDe productprijs is onderdeel van de Innovatieprijs 2008. De prijs werd door Vilans en Fireva uitgereikt op 16 april uitgereikt tijdens de Supportbeurs in Utrecht.
De prijs is bedoeld voor grensverleggende ideeën, ontwerpen en mooi vormgegeven consumentenproducten die bijdragen aan de zelfredzaamheid.

Van rolstoel naar scootmobiel met de Alber Quix
De Quix is een aankoppelbare scootmobiel welke onder de meeste vouwbare manuele rolstoelen kan worden geplaatst. Hierdoor wordt een manuele rolstoel in een handomdraai een kleine scootmobiel en behoudt de gebruiker de voordelen van een manuele rolstoel ten aanzien van zitcomfort en hanteerbaarheid.

Gemakkelijke bediening van de Alber Quix
Door het ergonomische en praktische stuur is de Quix heel eenvoudig te bedienen. Er is zelf bediening met één hand mogelijk. Het stuur is eenvoudig af te nemen waardoor gebruikers gemakkelijk aan tafel kunnen schuiven.
De Quix is erg wendbaar, waardoor in kleine ruimtes gemanoeuvreerd kan worden.

Transport en vervoer van de Alber Quix
Ook is de Quix gemakkelijk uit elkaar te halen zodat transport in een kleine kofferbak geen probleem is. De actieradius bedraagt circa 15 km met een instelbare snelheid tot 6 km/u.
De Quix heeft heldere verlichting en is eenvoudig zelfstandig door de gebruiker af- en aan de rolstoel te koppelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *